Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Hota telescopica

Hota aragaz, un electrocasnic ce nu trebuie sa ne lipseasca din bucatarie

Bucatariile au fost si vor fi si in viitor incaperi importante pentru orice gospodarie. Aici este preparata in fiecare zi hrana familiei, iar seara devine cea mai aglomerata incapere deoarece cina este un eveniment important, fiind singurul moment al zilei in care putem discuta pe indelete intamplarile de peste zi si ne putem sfatui asupra unor probleme recent aparute.

Bucataria nu trebuie sa fie plina de aburi

Pentru a beneficia de o atmosfera placuta este insa necesar sa avem parte de un aer curat din care aburul si mirosurile neplacute sa lipseasca, iar achizitionarea unei hote aragaz este un lucru pe care trebuie sa il facem de urgenta.

Hota aragaz ne este necesara pentru a indeparta umiditatea si mucegaiul si pentru eliminarea caldurii ce apare in urma procesului de preparare al mancarurilor.

De unde vom sti insa ce hota este cea mai buna pentru a ne echipa bucataria? Care este limita unde trebuie sa ne oprim cercetarile? Raspunsurile acestor intrebari sunt destul de dificil de obtinut, iar pentru a fi siguri ca am ales cea mai buna hota trebuie sa tinem seama de cateva criterii de baza.

Sistemul de evacuare al aerului este cel mai important factor pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand vom cumpara o hota. Cuvantul cheie pe care trebuie sa il avem in vedere este „afara”.

Cu alte cuvinte, va trebui sa alegem o hota aragaz care sa scoata aburul in afara casei, dar pentru a face acest lucru este necesar sa ne asiguram ca peretele poate fi spart in conditii de siguranta pentru a scoate tubul de evacuare al aburului.

Hota aragaz cu evacuare directa este rapunsul tuturor problemelor din bucatarie

Sistemul de recirculare al aerului nu ne ajuta foarte mult chiar daca aerul este filtrat si curatat, dar aceasta nu este evacuat si este returnat in bucatarie.

Hotele cu recirculare necesita costuri lunare de intretinere destul de mari necesare pentru a schimba filtrele de carbune activ, iar eficienta unei astfel de hote este cu pana la 30% mai mica fata de o hota aragaz cu evacuare directa.

Distanta la care vom monta hota aragaz este de asemenea foarte importanta, deoarece daca vom monta aparatul la o distanta gresita randamentul hotei va avea de suferit. Distanta ideala la care trebuie montata hota aragaz este intre 50 – 75 centimetri.

Un alt criteriu important dupa care vom face alegerea hotei este mobila de bucatarie. Daca mobilierul nostru este unul clasic, vom opta pentru o hota standard, ce poate fi montata pe perete fara sa fie necesar sa o inglobam in mobila.

Daca insa mobilierul nostru este ultramodern, realizat din MDF sau alte materiale de calitate, va trebui sa ne indreptam atentia spre o hota aragaz incorporabila, ce poate fi incastrata in mobilierul existent si care nu va strica designul bucatariei.

In acest caz se pot utiliza si hotele telescopice, ce pot fi extinse in momentul in care sunt utilizate, sporind astfel eficienta de evacuare a aerului a hotei aragaz folosite.

 

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post